Over ons

Wist je dat de Landelijke Gilde Machelen aan de Leie bestaat sinds 11 augustus 1912

zie  een foto van de stichtingsacte in Machelen met de oprichtings datum:

maar Landelijke Gilde Machelen is nog veel meer :

 

De Landelijke Gilde komt als vereniging op voor het platteland en voor een sociale en leefbare dorpsomgeving.

 Enkele activiteiten :

- lente- of herfstwandeling in de Leiestreek

- bedrijfsbezoeken (o.a. bedrijven, hoeve of tuinen bezoeken)

- Voor de tuin moet je in de landelijke Gilde zijn

 - Open tuinen: laatste weekend van juni

 - Snoeicursus, kookcursus

- ontspanningsreis, zelfs 4 daagse naar Frankrijk, of Moezel,  de champagne streek, Nederland

 - kaarting, toneelvoorstellingen

 - gewestelijke gezinsnamiddag tuincursussen, tuinieren

 - algemene ledenvergadering met showprogramma

 - St- Elooifeest

 - jonge gezinsactiviteiten

 - sportieve activiteiten: - dropping, minivoetbal, volleybal voor geheel het gezin

 -   15 augustus: Reuze sneukeltocht De Leiekronkel

Over Landelijke Gilden

Heb je een warm hart voor het platteland en ben je graag onder de mensen? Dan is Landelijke Gilden de vereniging voor jou! Het hele jaar door organiseren de vrijwilligers van onze 900 afdelingen leuke activiteiten in hun dorp.

  • In het tuinseizoen krijgt je interessante tuintips tijdens een tuincursus of bij een bezoek aan één van de Open tuinen. Want in het laatste weekend van juni zetten honderden tuineigenaars hun deuren open voor het grote publiek. Landelijke Gilden heeft zelfs een tuinaanbod voor leerkrachten en leerlingen lager onderwijs: de Schooltuin! Met de Schooltuin willen we kinderen op een speelse manier laten kennismaken met tuinieren.
  • In de lente en zomer laten we je proeven van alle facetten van het platteland. Op de fiets ontdek je samen met je familie en vrienden de mooiste plekjes. Of ga je liever te voet de velden verkennen tijdens een dauwwandeling met nadien een lekker ontbijt? Als je wel van een wedstrijd houdt, dan is de Nationale streekzoektocht misschien iets voor jou? Te voet, met de fiets of met de auto, onderweg laten we je genieten van lekkere hapjes en streekproducten. Geïnteresseerd waar al dat lekkers vandaan komt? Tijdens de Dag van de Landbouw op de derde zondag van september ontdek je hoe het echt werkt.
  • Ook in het najaar zitten onze afdelingen niet stil. Je kan er leren, ontdekken, cultuur beleven en feesten. Zo organiseren heel wat landelijke gilden kookcursussen. Daarnaast kan je bij Landelijke Gilden terecht voor talrijke cultuurmanifestaties. Om het jaar af te sluiten of tijdens speciale feestdagen organiseren veel lokale afdelingen een diner of feestmaaltijd. Altijd brengen we mensen samen in een gezellige sfeer waar amusement en genieten centraal staan.

Het hele jaar door zet Landelijke Gilden zich als plattelandsvereniging in voor de leefbaarheid van de plattelandsdorpen. Het behoud van de dorpsschool, veilig fiets- en wandelverkeer, de bescherming van de open ruimte, de sociale samenhang in het dorp, het zijn thema's die Landelijke Gilden nauw aan het hart liggen.

Ook zin om lid te worden van onze gezinsvereniging? Je kan deelnemen aan onze activiteiten en je ontvangt daar boven op 6 keer per jaar het plattelandsmagazine Libelle Nest en ons ledenblad Buiten in de bus.

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.