Het Festival van Vlaanderen komt terug naar de kerk van Machelen a/d Leie

Wanneer

  • vrijdag 16 september 2022 20u00 - 22u30
kerk Machelen - DORPSSTRAAT , 9870 MACHELEN
Op vrijdag 16 september 2022 komt het Festival van Vlaanderen naar de kerk van Machelen met het Kurt Van Eeghem en Het ?iurlionis String Quartet . Dit wordt georganiseerd door de cultuurraad van Zulte. Inkom: 18 euro in voorverkoop, 20 euro aan de deur. Kaarten via RESERVATIE online op http://arkadiia.be/cr_z/festival_van_vlaanderen_2022

De gemeentelijke Cultuurraad Zulte organiseert terug een concert in het kader van het Festival van Vlaanderen.
Dit evenement zal doorgaan op vrijdag 16 september 2022 om 20u00 uur in de Sint-Michiels, Cornelius- en Ghislenuskerk in Machelen.
Gezien haar uitstekende akoestiek is de parochiekerk van Machelen een ideale locatie om muziekevenementen te organiseren:
 
Dit jaar 2022  is er  ' In de voetsporen van ?iurlionis'   

Ttz de Cultuurraad zorgt ook dit jaar opnieuw voor een uniek concert. De Werkgroep Festival slaagde erin om voor vrijdag 16 september 2022 te 20 uur de rasverteller "Kurt Van Eeghem" samen met het "Het ?iurlionis String Quartet" te strikken voor een concert

info:
In 2014 maakte Vlaanderen kennis met de composities en schilderijen van het Litouwse genie Mikalojus Konstantinus ?iurlionis (1875-1911) op een overzichtstentoonstelling in Gent.
De rasverteller Kurt Van Eeghem brengt het boeiende verhaal van diens korte leven, met op de achtergrond een gigantische kopie van een van zijn schilderijen. Een uitzonderlijke ervaring waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Het ?iurlionis String Quartet bestaat sinds 1968 en is het meest vooraanstaande strijkkwartet uit Litouwen. Ze speelden in de belangrijkste Europese concertzalen en op de meest vooraanstaande festivals. Ook in Japan, China, Canada en de Verenigde Staten leerde men deze topmuzikanten kennen.
Ze zijn de ?iurlionis-specialisten maar zijn ook befaamd voor hun uitvoeringen van het romantische en klassieke repertoire. Het ensemble brengt de mooiste strijkkwartetpagina’s uit ?iurlionis’ oeuvre.

Kurt Van Eeghem werd na een zeer succesvolle tv-carrière een van de belangrijkste radiostemmen bij Radio 1 en Klara. Als cultuurjournalist interviewde hij honderden kunstenaars uit binnen- en buitenland. Als meesterverteller neemt hij elk publiek mee naar boeiende verhalen.
Sinds 2018 reist Kurt in de voetsporen van deze opmerkelijke kunstenaar van Vilnius via Plungé, Warschau en Leipzig naar Sint-Petersburg. Dit zal uitmonden in een boek over ?iurlionis dat in september 2022 verschijnt en dat het absolute hoogtepunt wordt uit zijn lange loopbaan.

Uitvoerders:

Kurt Van Eeghem, verteller

Jonas Tankevi?ius, viool

Darius Dikšaitis, viool

Gediminas Da?inskas, altviool

Elena Dauntyt?, cello

Programma:

Mikalojus Konstantinas ?iurlionis - Strijkkwartet in C majeur

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Kurt Van Eeghem enhet ?iurlionis String Quartet
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Machelen Aan De Leie
Cultuurraad Zulte
Prijs
€ 18,00
prijs VV 18€ A.D 20€ RESERVATIE online op http://arkadiia.be/cr_z/festival_van_vlaanderen_2022. Kaarten kosten 18 euro in voorverkoop, 20 euro aan de deur
Reservatie
verplicht

Neem deel of vraag meer info

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten

  • 15 aug

    De Leiekronkel 2022 gaat door op 15 augustus

  • 18 sep

    Boeren- & streekproductenmarkt Olsene

  • 28 okt

    Kaarten voor senioren in Astene