Gentse Buitenband - startplaats Zwijnaarde

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 28 juli 2019 08u00 - 15u00
Hoeve Broché - KREKELSTRAAT 17, 9052 ZWIJNAARDE
Hoevefeest en fietstocht in de open groene (landbouw)landschappen van Gent
De jaarlijkse fietshoogdag voor landelijk Gent en omgeving zet dit jaar meer dan ooit in op het gezin. Jong en oud komen aan hun trekken op elke start- en stopplaats, waar je telkens kunt kiezen uit routes van 25, 45 en 85 km. We tonen de mooiste troeven van de dorpen rond Gent: het valleigebied van de Kale en de Poekebeek, de Scheldemeersen, het Parkbos in De Pinte, de Meetjeslandse bossen, het sierteeltgebied … Vanuit de startplaatsen verken je het Land van Nevele, de bloemenstreek, de kanaalzone rond Gent en de Schelde- en Leiestreek, met het begin van de Vlaamse Ardennen.

Vanuit Zwijnaarde fietsen we met de kleine tocht via De Pinte naar het pittoreske Semmerzake en Vurste.  Daar is kasteel en parkdomein Borgwal de bestemming.  Onze stopplaats is de Borgwalhoeve.  Via de scheldemeersen keren we terug naar de startplaats. De tocht van 45 km gaat via Eke, Asper en Hermelgem richting het provinciaal natuureducatief centrum De Kaaihoeve, waar we onze eerste stopplaats hebben.  Via Baaigem en Dikkelvenne bereiken we uiteindelijk ook de Borgwalhoeve.  Dan kiezen we via Eke en Zevergem de weg terug naar de startplaats.

Uiteraard kun je ook vanuit elke startplaats kiezen voor de Gentse Buitenband van 85 km, die een update kreeg en een lus maakt rond de Arteveldestad langsheen de mooiste fietspaden en landschappen.

Route Zwijnaarde: bewegwijzering vanaf E17-E40 en N60 
25 km: De Borgwalroute (nieuw); 
45 km: Kaaihoevetocht (nieuw); 
85 km: Gentse Buitenband 

Praktisch

Vertrek
Krekelhoeve, Krekelstraat 17, Zwijnaarde
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Machelen Aan De Leie
Meer weten?
Prijs
€ 4,00
Vooraf inschrijven (tot 31:7) kan ook mits vermelding startplaats, route en aantal deelnemers. Storten kan hiervoor naar BE94 7474 0622 5014 t.n.v. Gentse Buitenband. Kinderen tot 12 j zijn gratis. Kaarten liggen dan klaar aan de startplaats.
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0486/539781

Meer activiteiten